Трансферен лист за спортно – състезателната 2015/2016 година

На вашето внимание представяме трансферния лист за за спортно – състезателната 2015/2016 година на Българска федерация по тенис на маса. Можете да изтеглите актуалния лист от ТУК.

Важно е да се обърне внимание и на следните изисквания от Правилника за състезателните права на спортистите аматьори, спортистите професионалисти и трансфера на състезателни права, който е приет на общо събрание на БФТМ, свързани с включването в трансферния лист на състезатели до 19 години и трансфериране в друг спортен клуб:

  • Когато един състезател е създаден от спортния клуб, заплащал е неговата издръжка и консумативи (наем зала, треньор, спортна екипировка и др.), съгл. чл.13 ал.2 се дължат съответните обезщетения;
  • За състезатели, които са заплащали обучението си и консумативите, не се дължи трансферна сума и трансферните им права не принадлежат на клубовете от чието име се състезават, съгл. чл.13, ал. 3;
  • В случай че семейството на състезател в юношеска възраст се премести да живее в друго населено място по причини несвързани с тениса на маса, състезателят може да получи състезателни права в друг клуб в същото населено място без трансферна сума, докато семейството пребивава там, съгл. чл.13, ал.4.

Може да харесате още...